Vuoden vaihtuessa

31.12.2022

Tänään, 31.12.2022 on se päivä, kun tuoreen runokirjani käsikirjoitus valmistui. Teos sai aivan hetki sitten viimeisen siveltimenvetonsa. Kirjan  julkaisuajankohtana lienee kevät 2023.

Muutama sananen runovuodesta 2022! Olen kiitollinen kuluneesta vuodesta, joka on inspiroinut minua kynäilemään jälleen uuden runokirjan. Luomistyö on ollut välillä helppoa ja välillä vaikeaa. Monien runojen sanat ovat tipahdelleet unimaailmasta ja alitajunnasta paperille miltei sellaisinaan, kun taas jotkin runot ovat vaatineet paljonkin iterointia. Pienen kiitoksen haluan lausua teille, rakkaat lukijani. Sivujeni vuotuinen kävijämäärä, jota pidän jonkin asteisena indikaationa siitä, kiinnostaako tuottamani sisältö, on kasvanut tänä vuonna yli kaksinkertaiseksi, miltei 20 000 vuotuiseen kävijään. Erityiskiitoksen saa runoilija Mika Ilmari Lehto, joka auttoi minua rakentavalla palautteellaan teokseni käsikirjoituksesta sen viimeisessä, stilisointivaiheessa.

Kahden koronavuoden jälkeinen Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on piirtänyt synkän varjonsa Euroopan ylle. Poliittiset mannerlaatat ovat rajussa liikkeessä. Energiakriisi ja häilyvä ydinsodan uhka ovat tulleet osaksi arkipäiväämme. Toivokaamme, että tuleva vuosi 2023 on rauhan, rakkauden ja oikeamielisyyden vuosi. Malja vapaudelle, Slava Ukraini!

Jani K. Savolainen